Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η διάσημη βρετανική φίρμα αποκάλυψε επιτέλους την Evora GT430, ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και εκπληκτικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο τοποθετείται στην κορυφή, καθώς είναι το ισχυρότερο, το ταχύτερο και το πιο ακριβό στην ιστορία της Lotus. Ο CEO της εταιρείας, Jean-Marc Gales, έκανε λόγο για ένα sportcar με απόλυτη ισορροπία μεταξύ δρόμου και πίστας, εξαιρετικά γρήγορο και δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα street-legal μοντέλο το οποίο ζυγίζει μόλις 1.258 κιλά, δηλαδή είναι αρκετά ελαφρύτερο από την Porsche Cayman GT4, κάνοντας ευρεία χρήση ανθρακονημάτων και άλλων προηγμένων υλικών στο αμάξωμα. Για παράδειγμα, οι προφυλακτήρες, η οροφή, η πτέρυγα και τα splitter είναι από carbon και η εξάτμιση από τιτάνιο.

Το εσωτερικό είναι λιτό και απόλυτα εστιασμένο στον οδηγό. Τα σπορ καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα και alcantara, από το ίδιο υλικό είναι και η στεφάνη του τιμονιού, το ταμπλό περιβάλλεται από carbon, με το αλουμίνιο να ολοκληρώνει την εικόνα.

Για την κίνηση φροντίζει ο V6 3,5 λίτρων κινητήρας ο οποίος στην περίπτωση της Evora GT430 αποδίδει 436 ίππους και 440 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 305 χλμ./ώρα. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Lotus, εκεί όπου τερματίζει η βελόνα του κοντέρ παράγονται 250 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης!

Το Torsen μπλοκέ διαφορικό είναι στο βασικό εξοπλισμό, όπως και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση Ohlins TTX με ελατήρια της Eibach. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερις λειτουργίες (Drive, Sport, Race και Off), ενώ το Traction Control περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά επίπεδα στις ρυθμίσεις Race ή Off για απόλυτους χρόνους σε πίστα.

Η εκπληκτική Lotus Evora GT430 θα παραχθεί σε 60 μόλις αντίτυπα. Αυτό σημαίνει ότι απευθύνεται αποκλειστικά στους εκλεκτούς πελάτες της μάρκας. Όσο για την τιμή, στη Βρετανία ορίστηκε στις 112.500 λίρες, δηλαδή κάτι παραπάνω από 125.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης