Με αυτοκρατορικό τρόπο ολοκληρώθηκε η παραγωγή της έβδομης γενιάς του εμβληματικού μοντέλου της βρετανικής εταιρείας κατασκευής πολυτελών οχημάτων.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Rolls-Royce παρουσίασε την τελευταία και πιο ξεχωριστή μονάδα της Phantom VII, η οποία θα παραδοθεί σε έναν από τους καλύτερους πελάτες της μάρκας. To αυτοκίνητο ανήκει στη σειρά Zenith Collection που δημιουργήθηκε ειδικά από την RR στο πλαίσιο του αποχαιρετισμού της τωρινής γενιάς του μοντέλου.    

Η επετειακή Phantom είναι βαμμένη στο μπλε χρώμα «Blue Velvet», με τα εντυπωσιακά διακοσμητικά και τις επενδύσεις να έχουν εμπνευστεί από τα υπερωκεάνια της δεκαετίας του 1930. Περιλαμβάνει εξαιρετικής ποιότητας ξύλινες επενδύσεις, αυθεντικά ναυτικά ρολόγια, πανάκριβα χαλιά στο πάτωμα, σκαλισμένα μοτίβα στο ταμπλό και τις πόρτες και λευκό δέρμα, όλα τροποποιημένα στο χέρι.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εμβληματικό σήμα «Spirit of Ecstasy» είναι από καθαρό ασήμι, με το σαλόνι να είναι επιπέδου first class. Κάτω από το τεράστιο καπό βρίσκεται ο V12 6,75 λίτρων κινητήρας απόδοσης 459 ίππων και 720 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται 6,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα.

Θυμίζουμε πως οι μηχανικοί της Rolls-Royce έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς της Phantom στο εργοστάσιο του Goodwood, η οποία αναμένεται στην αγορά το 2018. Η limo των Βρετανών βασίζεται σε καινούργια αρθρωτή πλατφόρμα και το σασί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Υιοθετεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, με τις όποιες αλλαγές να προβάλλουν τον έντονο δυναμισμό του αμαξώματος, την επιβλητικότητα και τον ξεχωριστό χαρακτήρα του μοντέλου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης