Η Millward Brown ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας σχετικά με τις πιο πολύτιμες βιομηχανίες του κόσμου, με την Toyota να διατηρεί τα πρωτεία στην κατηγορία των κατασκευαστών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η 10η φορά τα τελευταία 12 χρόνια που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κατακτά την πρώτη θέση στη λίστα BrandZ Top 100. Η αξία της Toyota διαμορφώνεται στα 28,66 δισεκατομμύρια δολάρια, κατέχοντας την 30η θέση στο σύνολο των βιομηχανιών. Λίγο πιο πίσω και συγκεκριμένα στην 35η θέση της λίστας και δεύτερη όσον αφορά τους κατασκευαστές οχημάτων είναι η BMW με αξία 24,559 δις δολάρια, ενώ η Mercedes-Benz ακολουθεί με $23,513 δις.

Αρκετά πιο πίσω είναι οι Ford, Honda, Nissan και Audi, με την Tesla να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας των Land Rover, Porsche και λοιπών παραδοσιακών μαρκών όσον αφορά στην εμπορική αξία για το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έρευνα της Millward Brown για την αξία κάθε εταιρείας, υπολογίζονται οι οικονομικές επιδόσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν, ο ρόλος της μάρκας στην απόφαση αγοράς και η ικανότητα να φέρνει κέρδη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το πιο ισχυρό brand παγκοσμίως είναι αυτό της Google με την αξία να αποτιμάται στα 245,581 δις. δολάρια. Η Apple έμεινε δεύτερη με ελάχιστη διαφορά και αξία $234,671 δις, με τις Microsoft,  Amazon και Facebook, να ακολουθούν με εμπορική αξία $143,222 δις, $139,286 δις και $129,8 δις, αντίστοιχα.

Δείτε εδώ όλη τη λίστα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης