Δραστικά μέτρα προτίθεται να πάρει η Porsche σε μια προσπάθεια να σταματήσει το φαινόμενο της αγοράς ενός αυτοκινήτου με γνώμονα το κέρδος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί από όλες τις εταιρείες κατασκευής supercars, ότι υπάρχουν πελάτες που αγοράζουν τα μοντέλα τους και ειδικά τα συλλεκτικά μόνο και μόνο για λόγους επένδυσης. Για παράδειγμα, δίνουν 1 εκατομμύριο ευρώ για να αγοράσουν την McLaren P1, την κλείνουν σε ένα γκαράζ μέχρι να αυξηθεί η αξία της και στη συνέχεια προσπαθούν να τη μεταπωλήσουν, ζητώντας εξωπραγματικά ποσά.

Το ίδιο συμβαίνει φυσικά με τα περιορισμένης παραγωγής οχήματα της Porsche, όπως τις 911 R, 911 GT3 RS και Cayman GT4. Αρκετοί ιδιοκτήτες τα αγόρασαν αλλά δεν τα οδήγησαν ποτέ, καθώς αποκλειστικός σκοπός τους ήταν να αποκομίσουν τεράστια ποσά από την πώλησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική φίρμα από τη Στουτγάρδη θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και να περιορίσει τη δράση των κερδοσκόπων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος GT της Porsche, Andreas Preuninger, αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό και από εδώ και στο εξής θα γίνεται έρευνα σε κάθε πελάτη.

«Τα αυτοκίνητα τα φτιάχνουμε για να οδηγούνται, όχι για να κάθονται παρκαρισμένα σε ένα γκαράζ και να σκονίζονται. Δεν μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να αγοράζουν τα αυτοκίνητά μας για να βγάλουν λεφτά. Δεν περιορίζουμε την παραγωγή σε ορισμένα μοντέλα μας για να κερδίσουν αξία.

Πλέον παρακολουθούμε όλους όσους διακινούν τα οχήματά μας και γνωρίζουμε τους πελάτες μας. Θέλουμε να ξέρουμε το όνομα του κατόχου πριν καν φτάσει στα χέρια του ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής. Αν λοιπόν τον ενδιαφέρει μόνο η μεταπώληση δεν θα μπει καν στη λίστα μας. Θα τα δίνουμε μόνο σε αυτούς που επιθυμούν πραγματικά να τα οδηγήσουν και να τα απολαύσουν στους δρόμους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Preuninger.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης