Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Παρά το lockdown και την σοβαρή οικονομική κρίση που προκλήθηκε στην παγκόσμια αγορά λόγω της πανδημίας του Covid-19, η Porsche κατέγραψε κερδοφορία και ατενίζει με περίσσια αισιοδοξία το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020, η γερμανική φίρμα πούλησε 116.964 νέα αυτοκίνητα και τα συνολικά κέρδη έφθασαν τα 12,42 δις ευρώ. Στα ταμεία έβαλε 1,23 δις ευρώ, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός με βάση τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Φυσικά, σε σχέση με πέρυσι τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη είναι μειωμένα. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι πως η εταιρεία όχι μόνο δεν εμφάνισε ζημιές άλλα έβγαλε πολύ ικανοποιητικό ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Porsche AG, Lutz Meschke, η κρίση δεν μπορούσε να μην τους επηρεάσει. Υπάρχει όμως η εκτίμηση ότι θα καταφέρουν να εξισορροπήσουν ένα τμήμα των απωλειών το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν φυσικά δεν προκύψουν νέα προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Τα best seller μοντέλα της μάρκας ήταν τα Cayenne και Macan με 39.245 και 34.430 πωλήσεις αντίστοιχα, ενώ εξαιρετικά καλά τα πήγαν και η 911 (16.919) με την Taycan (4.480). Μεγαλύτερη αγορά παρέμεινε η Κίνα με 39.603 μονάδες και ακολούθησε η Ευρώπη με 24.186 ταξινομήσεις.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης