Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν είναι πάντα το στυλ ή οι επιδόσεις που κάνουν τα κάποτε υπερσύγχρονα αυτοκίνητα να δείχνουν «παλιά» απέναντι στις νέες γενιές. Περισσότερο θα λέγαμε είναι τα συστήματα πολυμέσων και επικοινωνίας. Μπορεί πλέον να θεωρούμε το Apple CarPlay και το ψηφιακό ραδιόφωνο απόλυτα δεδομένα σε ένα αυτοκίνητο, όμως τέτοιες απλές τεχνολογίες δεν υπήρχαν ούτε στα καλύτερα μοντέλα πριν από μερικές δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή η Porsche θέλει οι ιδιοκτήτες ακόμα και των παλαιότερων μοντέλων της να μπορούν να χρησιμοποιήσουν ευκολίες και ανέσεις του σήμερα, προχωρά στην δημιουργία νέων συστημάτων πολυμέσων για προγενέστερα μοντέλα της. Πιο συγκεκριμένα από το 2020, είναι σε θέση να παρέχει νέο πακέτο τεχνολογικής αναβάθμισης στα περισσότερα μοντέλα της όπως η κλασική 911, η Cayman αλλά και η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Cayenne.

Για παράδειγμα το σύστημα PCCM Plus για την Cayenne 2003-2008 διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, συνδεσιμότητα Bluetooth, Apple CarPlay και Android Auto και δορυφορική πλοήγηση με χάρτες που εμφανίζονται σε 2D ή 3D. Πακέτο που προσφέρεται και για την έκτη γενιά (997) της 911 παραγωγής από το 2005-2008 και για τις Boxster και Cayman (987) παραγωγής επίσης από το 2005-2008.

Και για πρώτη φορά, η Porsche έχει αναπτύξει διαφορετικές εκδόσεις για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Οι μονάδες που πωλούνται στην ανατολική πλευρά του Ατλαντικού έχουν ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+, ενώ οι υπόλοιπες είναι εξοπλισμένες με δορυφορικό ραδιόφωνο SiriusXM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα συστήματα infotainment κοστίζουν 1.475,99 $ στις ΗΠΑ και 1.520,37 € στη Γερμανία, αν και θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για δεδομένα χαρτογράφησης.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης