Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Είσαι έτοιμος για σαφάρι και θέλεις να κατακτήσεις όλους τους αμμόλοφους αλλά χωρίς να χάσεις το στυλ σου; Η Porsche έχει τη λύση και θα την κατασκευάσει συνολικά 2.500 φορές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τη νέα Porsche 911 Dakar που αποτελεί φόρο τιμής στη νίκη της εταιρίας στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ το 1984. Μάλιστα η Porsche 953 που οδηγούσαν σε εκείνο τον αγώνα οι René Metge και Dominique Lemoyne ήταν η πρώτη 911 με τετρακίνηση στην ιστορία του μοντέλου.

Σίγουρα το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο στη νέα Porsche 911 Dakar είναι η τεράστια απόσταση της από το έδαφος καθώς είναι 50χλστ. μεγαλύτερη από μία 911 Carrera. Υπάρχει όμως και ένα σύστημα επιπλέον ανύψωσης που μπορεί να σηκώσει τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος άλλα 30χλστ. Μάλιστα σε αυτό το High Level mode, το όχημα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες μέχρι και 170χλμ./ώρα, ενώ από εκεί και πάνω χαμηλώνει αυτόματα. 

Λόγω των off-road ελαστικών, η Porsche αναγκάστηκε να περιορίσει την τελική ταχύτητα στα 240χλμ./ώρα, μετατρέποντας την στην πιο αργή Porsche 911 από το 1980. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ που χρησιμοποιεί το σύνολο είναι ένας twin-turbo κινητήρας 3λτ. ο οποίος αποδίδει 480 άλογα και 570 Nm ροπής ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο PDK. Σύμφωνα με την εταιρία το 0-100 έρχεται σε 3.4 δευτ. με την Porsche να ανακοινώνει πως θα κατασκευάσει συνολικά 2.500 μονάδες.

Η τιμή για το αυτοκίνητο και την αγορά της Αμερικής είναι στα 220.000 ευρώ ενώ εάν κάποιος ιδιοκτήτης είναι διατεθειμένος να πληρώσει 26.000 δολάρια παραπάνω, το μοντέλο μπορεί βαφτεί σε διχρωμία, σε άσπρη και Enzian Blue βαφή με κόκκινες και χρυσές λωρίδες, να φορέσει άσπρες ζάντες και να μπουν γράμματα στο πλάι. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης