Μετά το πεντάθυρο Leon και το τρίθυρο SC, η Seat παρουσίασε και την έκδοση ST της νέας γενιάς του μοντέλου, προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους και υψηλά επίπεδα πρακτικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για την station έκδοση, η οποία όπως αναφέρει η ισπανική εταιρεία είναι το ελαφρύτερο μοντέλο στην κατηγορία με βάρος 1.233 κιλά. Διαθέτει διπλό πάτωμα με «κρυφούς» αποθηκευτικούς χώρους, ενώ εκτός από τα πίσω καθίσματα μπορεί να αναδιπλωθεί και αυτό του συνοδηγού για τη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 587 έως 1.470 λίτρα.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας είναι ο 1,2 TSI με 86 και 105 ίππους, ακολουθεί ο 1,4 TSI επίσης σε δύο εκδόσεις ισχύος (122 και 140 ίππους) και στην κορυφή είναι ο 1,8 TSI με 180 ίππους. Στους diesel, υπάρχει ο 1.6 TDI των 90 ίππων και ο 2.0 TDI με 150 και 184 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός του είναι ιδιαίτερα πλούσιος, διαθέτοντας προαιρετικά και τα προηγμένα συστήματα «Adaptive Chassis Control DCC» και «Adaptive Cruise Control ACC». Το νέο Leon ST αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές στα τέλη του έτους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης