Λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες δύο φωτογραφίες του υβριδικού sport car.

Το νέο i8 αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές στα τέλη του έτους, με την τιμή του να υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ. Τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1.500 κ.εκ. με διπλό turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική απόδοση να είναι στους 362 ίππους και τη ροπή στα 570 Nm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών, όπως CFRP και αλουμίνιο, το βάρος του είναι στα 1.490 κιλά, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω και τα τζάμια να είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό που έχουν και οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων! Το εσωτερικό είναι 2+2 θέσεων και όλα έχουν σχεδιαστεί με βάση τη φιλοσοφία «LifeDrive», έχοντας ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκλειστικά με χρήση ηλεκτροκινητήρα μπορεί να κινηθεί για 35 χιλιόμετρα και να αναπτύξει ταχύτητα 120 χλμ./ώρα. Σε συνδυασμό όμως, η αυτονομία ξεπερνά τα 500 χλμ., τα 0-100 έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα., με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 2,5 λίτρα ανά 100 χλμ. και τις εκπομπές ρύπων στα 59 γρ./χλμ..

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης