Δύο περίπου εβδομάδες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της ιστορίας της, η σουηδική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα σκίτσα του αυτοκινήτου, καθώς και ένα video.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλάνα απεικονίζεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του XC40 electric, με τη Volvo να ανακοινώνει πως το ηλεκτρικό μοτέρ καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από έναν συμβατικό κινητήρα. Επίσης, κάτω από το καπό υπάρχει ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 30 λίτρων, με την μπαταρία να είναι τοποθετημένη στο πάτωμα.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με ζάντες 20 και 21 ιντσών, σε οκτώ χρώματα αμαξώματος και με στάνταρ μαύρη οροφή. Η γρίλια στη μάσκα και η εξάτμιση απουσιάζουν, με τους αισθητήρες του πρωτοποριακού πακέτου Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) να βρίσκονται στη μάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία κάνει λόγο για ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Ο κλωβός ασφαλείας έχει ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό, έτσι, ώστε, σε περίπτωση πρόσκρουσης, να μετριαστούν οι πιέσεις που ασκούνται, περιορίζοντας τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού των επιβατών.

Επίσης, είναι το πρώτο που ενσωματώνει το λογισμικό της Zenuity, θέτοντας τις βάσεις για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του ηλεκτρικού SUV έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου. 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης