Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα, στην έκθεση της Νέας Υόρκης, στα μέσα Απριλίου, η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καινούργιου Sonata.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσαίο sedan της κορεατικής φίρμας, έχει αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, με το μήκος να είναι στα 4.855 χλστ., το πλάτος στα 1.865 χλστ. και το ύψος στα 1.475 χλστ. Αισθητικά, είναι πιο δυναμικό, έχει καλύτερη αεροδυναμική και μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία, ενώ «πατάει» πάνω σε ζάντες 16, 17 και 18 ιντσών, ανάλογα την έκδοση.   

Το εσωτερικό είναι πιο άνετο, με την Hyundai να έχει χρησιμοποιήσει καλύτερης ποιότητας υλικά στο ταμπλό και στις πόρτες. Βελτιωμένη είναι η πρακτικότητα και η εργονομία, με το πορτμπαγκάζ να έχει 462 λίτρα χωρητικότητας. Ιδιαίτερα πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός, περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι, στην αγορά της Κορέας θα είναι διαθέσιμο με ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα, απόδοσης 168 ίππων και 201 Nm ροπής, ένα 2.4 GDi με 193 ίππους και 247 Nm ροπής και ένα 2.0 LPi με 151 ίππους και 194 Nm ροπής. Όλοι συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης