Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Χάρη σε μια πρόσφατη δημοπρασία της Barrett-Jackson στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, η πρώτη C8 Corvette Z06 που πέρασε τη γραμμή παραγωγής, πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια. Ένα εξωφρενικό ποσό το οποίο όμως έγινε δωρεά στο Ταμείο Thurgood Marshall College. Η πώληση αυτής της πολύ ιδιαίτερης Corvette έρχεται να προστεθεί στα έσοδα από μια προηγούμενη φιλανθρωπική δημοπρασία ενός κουπέ C8 Z06 70th Anniversary, με το συνολικό ποσό που θα μπει στα ταμεία του ιδρύματος να ξεπερνά τα 4.6 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η C8 Chevrolet Corvette Z06 Convertible διαθέτει τον ισχυρότερο V8 κινητήρα 5.5λτ.που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Η ιπποδύναμη του είναι στα 670 άλογα και συνεργάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Τη δημοπρασία αυτού του απίστευτα ιδιαίτερου αυτοκινήτου κέρδισε ο Rick Hendrick, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hendrick Automotive Group. Ο Henrick είναι 14 φορές πρωταθλητής της σειράς NASCAR Cup ενώ η νικητήρια προσφορά του  1 εκατομμυρίου δολαρίων θα πάει στο Thurgood Marshall College Fund.Μάλιστα το ποσό δεν καθόριζε μία συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου, αφήνοντας στο νέο του ιδιοκτήτη το δικαίωμα να το προσαρμόσει όπως εκείνος θέλεις.

Ένα μοντέλο το οποίο είναι το πρώτο που πέρασε τη γραμμή παραγωγής και «φοράει» τον ισχυρότερο V8 κινητήρα στον κόσμο. Δύο στοιχεία που αυτόματα το κάνουν συλλεκτικό και αφήνουν ανοιχτό το ποσό για μελλοντική μεταπώληση, ποιος ξέρει για ποια τιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης