Άναυδοι έμειναν οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ανώτατο δικαστήριο του Τόκιο, όταν είδαν το πρώην αφεντικό της Nissan να καταφθάνει συνοδευόμενος από πλήθος αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα Μέσα, ο Carlos Ghosn πέρασε το κατώφλι της αίθουσας του δικαστηρίου δεμένος πισθάγκωνα και με ένα σκοινί στη μέση. Ο Γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ ήταν αισθητά αδυνατισμένος και σε κακή σωματική κατάσταση.

Οι Αρχές απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε συμμετείχε στην ακρόαση να καταγράψει με εικόνα ή ήχο τις συνομιλίες. Προεδρεύων δικαστής ήταν ο Yuichi Tada. Ο Ghosn δήλωσε αθώος, αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία για υπεξαίρεση χρημάτων και χαρακτήρισε τη Nissan ως μία από τις καλύτερες και πιο σεβαστές εταιρείες της Ιαπωνίας. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι επί των ημερών του απεφεύχθη η πτώχευση και η μάρκα μεταμορφώθηκε σε μία επιτυχημένη αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να μιλήσω δημοσίως έπειτα από τόσες μέρες κράτησης. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η διαδικασία υπεράσπισής μου.

Αρχικά, επιτρέψτε μου να πω ότι τρέφω απεριόριστη αγάπη και εκτίμηση για τη Nissan. Πιστεύω ακράδαντα ότι σε κάθε περίπτωση ενήργησα με τιμή, αφοσίωση και με έγκριση από τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας.

Έχω κατηγορηθεί αδίκως με βάση αβάσιμες κατηγορίες. Σε αντίθεση με τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι εισαγγελείς, δεν έλαβα καμία αποζημίωση από τη Nissan που δεν έγινε γνωστή. 

Μοναδικός μου σκοπός ήταν η υποστήριξη και η ενίσχυση της Nissan καθώς και η αποκατάσταση της θέσης της ως μία από τις καλύτερες και πιο σεβαστές εταιρείες της Ιαπωνίας.

Με τους συνεργάτες μου και την ομάδα εργαζομένων μεταμορφώσαμε τη Nissan. Μετατρέψαμε ένα τεράστιο χρέος σε θετικές ταμειακές σε ελάχιστα χρόνια. Αυτά τα επιτεύγματα είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου, μαζί με την οικογένειά μου, ήταν ορισμένες από τις δηλώσεις του Ghosn.

Αξίζει να τονίσουμε πως, τόσο ο Ghosn όσο και οι δικηγόροι του απαγορεύεται να έχουν επαφή με μέλη της οικογένειας τους και με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο αποπεμφείς πρόεδρος της Nissan κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα του Τόκιο, όπου τα μικρά, σπαρτιάτικα κελιά έχουν μια τουαλέτα στη γωνία και δεν διαθέτουν θέρμανση. Ο γιος του Anthony, ανέφερε ότι ο πατέρας του έχει χάσει ήδη 10 κιλά, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης