Το i30 Ν είναι αναμφίβολα ένα από τα αυτοκίνητα που θα κλέψουν την παράσταση την εφετινή χρονιά. H Hyundai έχει επενδύσει πολλά στο καινούργιο hot hatch και, μάλιστα, ορισμένα στελέχη της δεν διστάζουν να το χαρακτηρίσουν καλύτερο από το Golf GTI.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο επικεφαλής του τμήματος επιδόσεων «High Performance Vehicle Division» της κορεατικής μάρκας, Albert Biermann, είπε ότι το i30 Ν είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο από το GTI. Ο CEO της VW στην Αυστραλία, Michael Bartsch, απάντησε αμέσως, κάνοντας λόγο «για συγκλονιστικές δηλώσεις από ανταγωνιστές που δεν υπάρχουν στην αγορά», προσθέτοντας ότι μία δοκιμή στην πίστα θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυστραλιανό «caradvice» εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πραγματοποίησε την πιο hot κόντρα της χρονιάς, μεταξύ του i30 N Performance και του Golf GTI Performance . Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Δείτε το video και θα καταλάβετε…

Θυμίζουμε ότι το i30 N Performance τροφοδοτείται από έναν δίλιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 275 ίππων και 354 Nm ροπής, ενώ το Golf GTI Performance από τον 2.0 TSI των 245 ίππων και 370 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης