Aero Sport Lounge. Αυτό είναι το νέο πρωτότυπο της DS, ένα αυτοκίνητο που δείχνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η γαλλική φίρμα στο μέλλον, προβάλλοντας την καινοτομία, την προηγμένη τεχνολογία και την εκλεπτυσμένη αισθητική. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept διακρίνεται για την εξαιρετική αεροδυναμική, τις ελκυστικές αναλογίες και τον δυναμισμό. Πατάει σε ζάντες ελαφρού κράματος διαμέτρου 23 ιντσών, με τη γρίλια στη μάσκα να μετατρέπεται σε οθόνη γύρω από το έμβλημα. Τα DS MATRIX LED VISION Projectors σε ρόλο φωτιστικών σωμάτων συνδυάζονται με τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας και το DS LIGHT VEIL, τα φωτιζόμενα φύλλα που μας προϊδεάζουν για την υπογραφή της DS Automobiles.

Ο πανίσχυρος ηλεκτροκινητήρας των 680 ίππων λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 110kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 650 χιλιομέτρων και εκπληκτικές επιδόσεις, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό περιγράφεται ως ένα σαλόνι ανάπαυσης και χαλάρωσης. Μπροστά από τους επιβάτες, δύο φαρδιές γραμμές δημιουργούν ένα υπερυψωμένο επίπεδο. Στη χαμηλότερη από τις δύο εμφανίζονται οι πληροφορίες που προβάλλει η γραμμή που βρίσκεται από πάνω. Οι δύο οθόνες στις γωνίες προβάλλουν εικόνες από τις κάμερες που υπάρχουν σε ρόλο εξωτερικών καθρεπτών. Οι πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση προβάλλονται στο παρμπρίζ με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Ανάμεσα στα καθίσματα, το υποβραχιόνιο λειτουργεί σαν οδηγός. Διαβάζει και ανταποκρίνεται σε εντολές μέσω χειρονομιών, κάνοντας τη διεπαφή του χειριστή με το όχημα τόσο απλή που μοιάζει μαγική. Το ΑΙ σύστημα IRIS βρίσκεται εγκατεστημένο στο κέντρο του ταμπλό και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των λειτουργικών με φωνητικές εντολές.

Η ζώνη στο ταμπλό και το πίσω μέρος των καθισμάτων, είναι υπενδεδυμένη με ένα υφαντό πλεκτό σαν από ψάθινη μαρκετερί. Τα μεγάλα καθίσματα έχουν επενδυθεί από μεταξωτό νήμα, ενώ στις πόρτες υιοθετήθηκε η τεχνική ύφανσης μικροϊνών. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι εκπληκτικό, αναδεικνύοντας τη μεταξένια αίσθηση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης