Τα αυτοκίνητα κατηγορίας crossover και SUV αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, με τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα μοντέλα, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των αγοραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άπαντες ακολουθούν την τάση της αγοράς, μεταξύ των οποίων και η Renault. Βέβαια, η γαλλική φίρμα είχε οραματιστεί αυτό που συμβαίνει τώρα από τη δεκαετία του 1950. Πριν από σχεδόν 70 χρόνια, η εταιρεία είχε παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό όχημα. Ήταν το Colorale, το οποίο διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου crossover στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Colorale χαρακτηρίστηκε ως ένα ιδιαίτερο μοντέλο, με ρηξικέλευθη προσέγγιση ως προς τη φιλοσοφία. Η εμπορική του πορεία δεν ήταν και η καλύτερη, ωστόσο, οι σχεδιαστικές του αξίες αποτέλεσαν μία ακόμη έκφραση της σχεδιαστικής ευφυΐας της Renault και της δέσμευσης της εταιρείας να δημιουργεί οχήματα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες αξίες ακολουθούν ακόμα και σήμερα τη Renault, με το Captur να είναι το δημοφιλέστερο crossover στην Ευρώπη στην κατηγορία b-segment και το Kadjar να διακρίνεται για τον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα.

Δείτε εδώ τα crossover της Renault

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης