Από το μικρό Twingo έως τα μεγαλύτερα Espace και Talisman, το εξαιρετικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC (Efficient Dual Clutch) αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Renault είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της άνεσης, το κιβώτιο EDC προσφέρει μια σειρά ελκυστικών χαρακτηριστικών όπως:

– Ταχύτατες αλλαγές και παράλληλα εξαιρετικά ομαλή λειτουργία, αντίστοιχη με εκείνη ενός κλασσικού αυτόματου κιβωτίου με μετατροπέα ροπής. Οι αλλαγές μπορούν να γίνονται εντελώς αυτόματα ή ημι-αυτόματα, ανάλογα με την προτίμηση του οδηγού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Αντίστοιχο βάρος με ένα συμβατικό μηχανικό κιβώτιο και σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με ένα κλασσικό αυτόματο

– Κατανάλωση καυσίμου αντίστοιχη ή και χαμηλότερη ενός χειροκίνητου κιβωτίου

– Αυξημένη αντοχή και μειωμένες ανάγκες συντήρησης

– Διαχείριση υψηλών αποθεμάτων ροπής (συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης, diesel και υβριδικά συστήματα)

Στην ελληνική αγορά, το κιβώτιο EDC είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με 6 ή 7 σχέσεις και αποτελεί επιλογή για το σύνολο της διαθέσιμης γκάμας (Twingo, Clio, Clio Sport Tourer, Captur, Megane, Kadjar).     

Στις σπορ εκδόσεις Twingo GT, Clio RS, Megane GT και RS, το EDC διαχειρίζεται ροπή έως 390 Nm, προσφέροντας παράλληλα προηγμένα οδηγικά βοηθήματα όπως τα launch control και multi Downshift.

Δείτε όλη την γκάμα της Renault


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης