Το μοντέλο του «διαμοιρασμού αυτοκινήτων» γνωστού και ως car sharing αποτελεί μια ταχεία ανερχόμενη τάση στα μεγάλα αστικά κέντρα, προσφέροντας στους κατοίκους των πόλεων τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα αυτοκίνητο μόνο για τις ώρες που θέλουν.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια βραχυχρόνια ενοικίαση ενός αυτοκινήτου από πολλούς ανθρώπους μαζί. Ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος μετακίνησης, που εφαρμόζεται στις μεγαλουπόλεις σαν καινοτόμος υπηρεσία συμπληρωματική των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ωφελώντας τόσο τους πολίτες με την εξοικονόμηση χρημάτων, όσο και το περιβάλλον καθώς μειώνονται τα οχήματα και  κατ’ επέκταση οι ρύποι.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληρώνοντας το αντίστοιχο μίσθωμα, ο ενδιαφερόμενος οδηγός ενοικιάζει το όχημα για όσο διάστημα επιθυμεί μέσα στην ημέρα, το παραλαμβάνει από καίρια σημεία και το παρκάρει σε συγκεκριμένους σταθμούς, χωρίς να επιβαρύνεται με καύσιμα, συντήρηση ή επισκευή.

Αυτή η προσέγγιση καθίσταται ιδιαίτερα δημοφιλής στις μεγαλουπόλεις, καθώς βοηθάει στην ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο όσο είναι απαραίτητο στους χρήστες τους. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι οι οδηγοί που επιλέγουν το car sharing είναι εν γένει πιο εναλλακτικοί στις μετακινήσεις τους, δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στα ΜΜΜ και την ποδηλασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η SsangYong συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες car sharing, εμπλουτίζοντας το στόλο της με 100 νέα XLV στη Σεούλ, έχοντας λάβει την έγκριση από την κορεατική κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει κορυφαίους χώρους για επιβάτες και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του.

Ανακαλύψτε εδώ το νέο SUV της SsangYong


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης