Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης. Ωστόσο, οι εταιρείες στο πλαίσιο της εξέλιξης έχουν να επιλύσουν πολλά ζητήματα. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία του αυτοκινήτου με μια φόρτιση.

Η Volvo, πρωτοπόρος στην ηλεκτρική τεχνολογία, έχει σχεδιάσει με έναν καινοτόμο τρόπο το σύστημα κλιματισμού του C30 Electric, εξοικονομώντας ενέργεια και μεγιστοποιώντας την αυτονομία σε ψυχρά κλίματα. Το σύστημα κλιματισμού του μικρομεσαίου μοντέλου μπορεί και θερμαίνει την μπαταρία και την καμπίνα, όσο το αυτοκίνητο φορτίζεται, ενώ έχει και αυτόματη ρύθμιση, ώστε να ενεργοποιείται, όταν ανιχνεύσει ότι οι μπαταρίες έχουν θερμοκρασία κάτω από 15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαθέτει ακόμα ένα σύστημα που τροφοδοτείται από βενζίνη ή βιοαιθανόλη, αυξάνοντας την αυτονομία του αυτοκινήτου, παράγοντας παράλληλα λιγότερο ρεύμα σε σχέση με το ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης. Τα δύο συστήματα μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα, με την αυτονομία του C30 EV να αγγίζει τα 80 χιλιόμετρα ακόμα και σε θερμοκρασίες ψύχους.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης