Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, o επικεφαλής του VW Group Design, Klaus Zyciora ξεκίνησε έντονη φημολογία για ένα ID. Buzz ως Pick-up. Με αφορμή την  παγκόσμια ημέρα Σχεδίου, ανήρτησε αυτό το ψηφιακό σχέδιο σχολιάζοντας μάλιστα πως «εάν υπάρχει αρκετή ανταπόκριση, γιατί όχι;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές κυκλοφορούν στο internet σχέδια από ανεξάρτητους οίκους που προτείνουν κάποια ειδική έκδοση ενός μοντέλου, με τις εταιρίες αρκετές φορές να ακολουθούν το παράδειγμα, βλέποντας την θετική ανταπόκριση του κόσμου.

Αυτή τη φορά το σχέδιο έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη και έχει αρκετές διαφορές από την απλή έκδοση του van, εκτός φυσικά από την καρότσα. Πιο συγκεκριμένα μικρότερες είναι οι πίσω πόρτες που έχουν αντικαταστήσει την γνωστή συρόμενη, η οροφή είναι δίχρωμη με πιθανόν αφαιρούμενο το κεντρικό της τμήμα, ενώ υπάρχει και σκαλοπάτι στο πίσω φτερό.

Επίσημα στοιχεία ή σχέδια για μελλοντική δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου δεν υπάρχουν, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως η VW έχει ήδη στα σκαριά ηλεκτρικό pick-up, πιθανότατα βασισμένο στο Amarok. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως πλέον τα «αγροτικά» είναι το επόμενο στοιχείο στο μενού της ηλεκτροκίνησης, καθώς είναι μία κατηγορία η οποία είναι άμεσα εξαρτημένη από το diesel αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα απαιτητική ως προς τη χρήση. Ανώμαλα εδάφη, δύσκολα τερέν, νερά και ρυμούλκηση αποτελούν μέρος της καθημερινότητας ενός Pick-up και η ηλεκτροκίνηση είναι για την ώρα, εχθρός τους. 

Πόσο απέχει η αγορά από το να εμπιστευτεί ένα ηλεκτρικό για τις αγροτικές δουλειές;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης