Η Skoda ανακυκλώνει τα βιομηχανικά απόβλητα σε ποσοστό 100%

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020, 08:02
Η Skoda ανακυκλώνει τα βιομηχανικά απόβλητα σε ποσοστό 100%

Η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης. Οι πωλήσεις χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς και τα εργοστάσιά της καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Οι εγκαταστάσεις της Skoda είναι απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, βελτιστοποιώντας συνεχώς το οικολογικό τους αποτύπωμα. Μάλιστα, τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων στην Τσεχία ανακυκλώνουν τα βιομηχανικά απόβλητα σε ποσοστό 100%, κάτι που ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν καταφέρει.

Η εταιρεία έχει διακόψει την αποστολή των αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής. Αντίθετα, όλα τα υλικά επεξεργάζονται και ορισμένα από αυτά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πλαστικών εξαρτημάτων στα αυτοκίνητα. Επίσης η θερμική ανακύκλωσή τους διασφαλίζει την απαιτούμενη ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρισμού ή θερμότητας.

Η φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση αφορά και την υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων, με τη Skoda να στοχεύει μέχρι το 2025 στην ουδέτερη ως το CO2 κατανάλωση της ενέργειας στα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και εξαρτημάτων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020, 08:43