Ένα νέο κέντρο, όπου θα πραγματοποιούνται οι δοκιμές πρόσκρουσης όλων των νέων μοντέλων, κατασκεύασε η τσεχική φίρμα στην περιοχή Úhelnice, η οποία βρίσκεται κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Mladá Boleslav.

To κέντρο δοκιμών έχει σχεδιαστεί με βάση τα αυστηρότερα κριτήρια, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια πρόσκρουσης. Οι προδιαγραφές του είναι αντίστοιχες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Euro NCAP, δίνοντας τη δυνατότητα στους τεχνικούς και την επιστημονική ομάδα της Skoda να αξιολογούν όλα τα δεδομένα με απόλυτη ακρίβεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διάδρομος όπου γίνονται τα crash test έχει μήκος 180 μέτρα, με το κέντρο να περιλαμβάνει υπερσύχρονο έλκηθρο «Flying Floor» που επιταχύνει το αυτοκίνητο, στατικό προσομοιωτή ανατροπής και εργαστήριο καταγραφής. Το σύστημα επιτάχυνσης μπορεί να ωθήσει οχήματα έως 3,5 τόνους σε ταχύτητα έως 65 χλμ./ώρα και οχήματα κάτω από 3,5 τόνους σε ταχύτητα έως 120 χλμ./ώρα.

Επίσης, δημιουργήθηκε αίθουσα για τις δοκιμές ηλεκτρικών οχημάτων. Τα dummies που χρησιμοποιούνται για τα crash test είναι 13, με τα εννέα από αυτά να είναι σε μέγεθος ενηλίκων και τα υπόλοιπα τέσσερα σε μέγεθος παιδιών. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης