Τη στιγμή που στην Ελλάδα αναζητούμε επενδυτές με το… κιάλι και οι μεγάλες εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα επιβίωσης λόγω των «εγκληματικών» φόρων που έχουν επιβάλλει οι ανεκδιήγητοι κυβερνώντες, οι Σλοβάκοι κλείνουν σημαντικές συμφωνίες με τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Jaguar Land Rover, το καινούργιο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της θα κατασκευαστεί στην πόλη Νίτρα της Σλοβακίας και θα είναι έτοιμο το 2018. Οι εγκαταστάσεις έχουν έκταση 300.000 τ.μ, με ετήσια παραγωγική ικανότητα 150.000 αυτοκινήτων. Η επένδυση αγγίζει τα 1,18 δις ευρώ, με τον βρετανικό όμιλο να προχωρά στην πρόσληψη 2.800 υπαλλήλων, προσφέροντας επιπλέον, εκατοντάδες θέσεις εργασίες σε δορυφορικές επιχειρήσεις.

Το παρόν στην τελετή έναρξη των εργασιών του εργοστασίου, έδωσαν τα ανώτερα στελέχη της Jaguar Land Rover, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico και ο Βρετανός πρέσβης στη χώρα, Andy Garth.
     

Η JLR, που ανήκει στην Ινδική Tata Motors, είχε να επιλέξει μεταξύ Σλοβακίας, Πολωνίας και Ουγγαρίας για την κατασκευή της νέας μονάδας, αλλά τελικά υπέγραψε με τους αρμόδιους φορείς της πρώτης, λόγω των πολύ καλών υποδομών logistics και της πληρότητας προμηθευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο CEO του ομίλου, Ralf Speth, το εργοστάσιο θα βοηθήσει σημαντικά στην επέκταση των δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη της εταιρείας. Τα πρώτα μοντέλα που θα περάσουν την πόρτα της νέας μονάδας θα είναι τα Jaguar XE και Land Rover Discovery Sport.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης