Η τέταρτη κατά σειρά έκδοση – από τις έξι συνολικά – της σειράς «Les Légendes de Bugatti», παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης και ονομάζεται Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Rembrandt Bugatti.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημιουργήθηκε προς τιμή του γλύπτη και μικρότερου αδερφού του ιδρυτή της μάρκας. Ο Rembrandt Bugatti (1884-1916), έφτιαχνε γλυπτά από μπρούτζο και γι αυτό το αυτοκίνητο έχει απόχρωση του ίδιου υλικού, με τη μάσκα και τα λογότυπα «ΕΒ» να είναι από πλατίνα.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι καφέ δερμάτινες επενδύσεις και υπάρχει ως έμβλημα ένα ελεφαντάκι, το οποίο είναι και αυτό φτιαγμένο από μπρούτζο. Φυσικά, δεν λείπει η υπογραφή του Rembrandt Bugatti στην τάπα του ντεπόζιτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία διαφορά, με τον W16 κινητήρα των 8.0 λίτρων, απόδοσης 1.200 ίππων να παραμένει ως έχει. Οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές», με τα 0-100 να έρχονται σε 2,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 408 χλμ./ώρα.

Η Veyron Rembrandt Bugatti, θα παραχθεί σε τρεις μονάδες και κοστίζει 2.18 εκατομμύρια ευρώ, όπως ακριβώς και οι τρεις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς «Θρύλοι της Bugatti», Veyron Jean-Pierre Wimille, Veyron Jean Bugatti και Veyron Meo Constantini.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης