Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της αυτοκινήτου, ενός hypercar που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και διακρίνεται για τις απίστευτες επιδόσεις και την κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης, έδωσε στη δημοσιότητα η McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εξέλιξη του νέου δημιουργήματος έχει αναλάβει το τμήμα McLaren Special Operations (MSO). Το project φέρει την κωδική ονομασία «BP23» και ανήκει στη σειρά Ultimate Series της βρετανικής φίρμας. Στις εικόνες βλέπουμε ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο που βασίζεται στην 720S και τον οδηγό στη μέση της καμπίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα αποτελέσει τον διάδοχο της εμβληματικής F1 και θα είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, όπως υποστηρίζει η εταιρεία. Φέρει υβριδικό σύστημα κίνησης, συνδυάζοντας έναν V8 βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το σασί είναι monocoque carbon και όλο το σώμα από ανθρακονήματα.

Θα έχει διάταξη 1+2 θέσεων στην καμπίνα και θα παραχθεί σε 106 μονάδες. Η τιμή ορίστηκε στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ και όπως ανέφερε ο CEO της McLaren, Mike Flewitt, όλες έχουν πωληθεί. Οι μηχανικοί του τμήματος MSO θα συνεργαστούν ατομικά με τον κάθε ιδιοκτήτη, ώστε να φτιάξουν το κάθισμα πάνω στο σωματότυπό του και να το εξατομικεύσουν σύμφωνα με τα γούστα του.

Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2019 και τα 30 από τα 106 συνολικά αντίτυπα προορίζονται για πελάτες στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης