Το θρυλικό sport car της Mitsubishi κλείνει ένα μεγάλο κύκλο στην ιστορία της μάρκας και της αυτοκίνησης γενικότερα, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει οριστικά το μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να αποχαιρετήσει το Lancer Evolution, η Mitsubishi κατασκεύασε την επετειακή έκδοση Final Edition. Δυστυχώς, θα παραχθεί σε μόλις 1.000 μονάδες, όλες για την Ιαπωνία. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει την τοπική αγορά, με την τιμή να ορίζεται στα 4.298.400 yen (34.000 ευρώ).

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε πέντε χρώματα (κόκκινο, γκρι, μαύρο, μπλε και λευκό), φέρει αποκλειστικές ζάντες 18 ιντσών της BBS, η ανάρτηση προέρχεται από Bilstein, τα ελατήρια από την Eibach, ενώ τα φρένα έχουν την υπογραφή της Brembo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καμπίνα, ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα τη Recaro, οι μαύρες επενδύσεις με τις κόκκινες ραφές και φυσικά το ταμπελάκι όπου αναγράφεται το όνομα της έκδοσης και ο αριθμός παραγωγής.

Κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου turbo κινητήρα, με την ισχύ να ξεπερνά τους 300 ίππους του βασικού Lancer EVO. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά, παρά μόνο ότι συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης