Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την ώρα που πολλές καθημερινές οδηγικές απολαύσεις περιορίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κάποιες άλλες μικρές πολυτέλειες της ζωής έκαναν την εμφάνισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από αυτές είναι το υπό κλίμακας 1:8 πιστό αντίγραφο της Cullinan. Η υπέροχη αυτή μινιατούρα δημιουργήθηκε από τους εξειδικευμένους τεχνίτες της Rolls-Royce με απόλυτη ακρίβεια.

Απευθύνεται αποκλειστικά στους πελάτες της RR και πιο συγκεκριμένα στους κατόχους του ακριβοθώρητου SUV της βρετανικής φίρμας. Όποιος λοιπόν αγοράσει την Cullinan, μπορεί να παραγγείλει και την εκπληκτική αυτή ρέπλικα προκειμένου να την τοποθετήσει στο γραφείο του, στο σαλόνι του σπιτιού του ή οπουδήποτε αλλού επιθυμεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο στο χέρι και αποτελείται από 1.000 κομμάτια. Για να κατασκευαστεί απαιτούνται πάνω από 450 ώρες και κάθε λεπτομέρεια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, περιλαμβάνει τα ίδια χρώματα και υλικά με το πραγματικό αυτοκίνητο.

Οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν τη μινιατούρα σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και να αναπαράγουν τις προδιαγραφές της κανονικής Cullinan που έχουν στην κατοχή τους. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κάτω από το καπό υπάρχει σε μικρογραφία ο V12 6.75 twin-turbo κινητήρας.

Οι πόρτες λειτουργούν κανονικά, οι ραφές στα καθίσματα είναι κεντημένες στο χέρι, οι επενδύσεις ξύλου και τα φινιρίσματα έχουν τοποθετηθεί με ακρίβεια χιλιοστού.

Η μινιατούρα εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που είχε πει κάποτε ο Sir Henry Royce: «Τα μικρά πράγματα κάνουν την τελειότητα, αλλά η τελειότητα δεν είναι κάτι μικρό».

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης