Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στην Ελλάδα, με τη Mercedes να ανακοινώνει την τιμή και τα πακέτα εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρεται με δύο καλώδια.Το EV compact SUV προσφέρεται αρχικά στην έκδοση EQA 250, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 190 ίππους και 375 Nm ροπής. Η μπαταρία των 66,5 kWh υποστηρίζει ταχυφορτιστή DC με ισχύ έως και 100 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια από το 10% έως το 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Από τον βασικό φορτιστή 11 kW χρειάζεται περίπου 6 ώρες για να φορτιστεί πλήρως. Η αυτονομία αγγίζει τα 426 χιλιόμετρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοπλισμός και δώρο

Ψηφιακό εσωτερικό με όμορφους χρωματισμούς.

Η τιμή του αυτοκινήτου με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» διαμορφώνεται στα 43.600 ευρώ.
Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των πακέτων Electric Art και AMG και των γραμμών εξοπλισμού (Advanced, Premium και Premium Plus) για την εξατομίκευση του μοντέλου.

Το MBUX multimedia σύστημα με τις ψηφιακές οθόνες, η κάμερα οπισθοπορείας, ο αυτόματος κλιματισμός THERMATIC, οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, οι προβολείς LED High Performance, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων, η αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών, τα συστήματα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και υποβοήθησης πέδησης, το πακέτο φωτισμού και ορατότητας, οι ράγες οροφής, το καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox και το καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο) περιλαμβάνονται στάνταρ.

Όσοι αγοράσουν την EQA θα λάβουν από τη Mercedes μια δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge και ενιαία και σταθερή τιμολόγηση. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC).

0-100 σε 8,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα

 

Πόσο κοστίζει στη Γερμανία η νέα Mercedes EQA;

Το νέο ηλεκτρικό της Mercedes θα έχει αυτονομία 700 χιλιομέτρων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης