Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Διαθέσιμη και στη χώρα μας είναι η κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση -το RS3 θα έρθει αργότερα- της νέας γενιάς του premium hatchback της Audi. Το αυτοκίνητο προσφέρεται έναντι του ποσού των 65.360 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το μυώδες καπό του S3 Sportback βρίσκεται ο 2.0 TFSI κινητήρας απόδοσης 310 ίππων και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων S tronic και η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro.

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 7,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 183 γρ./χλμ., με τον κάτοχο να πληρώνει σε τέλη κυκλοφορίας 156 ευρώ.

Από αισθητικής πλευράς, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για τα νέα χρώματα και το σπορ bodykit το οποίο περιλαμβάνει ευμεγέθεις προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγέα αέρα, διαχύτη, τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, ζάντες 18 ή 19 ιντσών, μαρσπιέ, πίσω πτέρυγα, σπορ ανάρτηση, αεριζόμενα φρένα και φυσικά το λογότυπο της έκδοσης σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια σπορτίβ φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με την Audi να τοποθετεί σπορ καθίσματα, τιμόνι τύπου flat bottom, αλουμινένια ή carbon διακοσμητικά, ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη 10,25 ή 12,3 ιντσών, πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.

Επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα

Διαχύτης και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης

Το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα βρίσκεται στην κονσόλα - εκεί που είναι και ο μοχλός του κιβωτίου ταχυτήτων

 

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο Audi S3 των 310 ίππων ήρθε στην Ελλάδα…

Mε 415 ίππους και 5κύλινδρο το νέο Audi RS3

Οι τιμές του plug-in υβριδικού Audi A3 Sportback στην Ελλάδα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης