Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

200 ίπποι, 0-100 σε 6,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Η κορυφαία έκδοση του compact SUV υπόσχεται μοναδικές στιγμές απόλαυσης, υιοθετώντας όλα τα χαρακτηριστικά της Ford Performance.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Puma ST είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στην Ελλάδα, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 35.403 ευρώ. Τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο 1.5 EcoBoost κινητήρα απόδοσης 200 ίππων και 320 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα νέο εξάρι μηχανικό κιβώτιο με πιο κοντή τελική σχέση μετάδοσης, έχοντας μέση κατανάλωση καυσίμου 6,9 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές ρύπων στα 135 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προφίλ (Norman, Eco, Sport και Track), προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά του Puma ST ανάλογα τις συνθήκες. Το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος (ESC) είναι τριών σταδίων, το «Launch Control» εξασφαλίζει γρήγορες εκκινήσεις από στάση, ενώ τα «Torque Vectoring Control» και «Torque Steer Compensation» διαχειρίζονται την ισχύ και τη ροπή του κινητήρα.

Επίσης, για πρώτη φορά στην κατηγορία, συναντάμε – ως έξτρα – διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) μειώνοντας το φαινόμενο της υποστροφής κυρίως στην έξοδο των στροφών.

Το Puma ST πατάει σε ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, φέρει σπορ bodykit με την υπογραφή της Ford Performance και προσφέρεται σε έξι μοναδικά χρώματα (Agate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Frozen White, Magnetic και Mean Green).

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα της Recaro με ανάγλυφο το λογότυπο ST και επένδυση «Miko Dinamica», το τριάκτινο τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη 8 ιντσών.

Οι χώροι παραμένουν κορυφαίοι, ενώ ανάμεσα στα στάνταρ χαρακτηριστικά του μοντέλου περιλαμβάνονται η βάση για ασύρματη φόρτιση smartphone, το θερμαινόμενο παρμπρίζ, οι εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 και το μόντεμ FordPass Connect5.

Φυσικά δεν λείπουν οι πρωτοποριακές τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως οι: «Pre-Collision Assist» με «Active Braking», «2 Active Park Assist», «2 Cross Traffic Alert» με «Active Braking2» και «Intelligent Speed Limiter».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης