Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Με την κατάσταση των διπλοπαρκαρισμένων και όχι μόνο, να έχει ξεφύγει εντελώς, φαίνεται πως η Τροχαία της Νέα Υόρκης παίρνει μία μεγάλη πρωτοβουλία. Θα αποζημιώνει όποιον καταγγέλλει παράβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα τροπολογία που έχει πέσει στο τραπέζι, προβλέπει πως η λύση στο χάος της πόλης από τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα έρθει μέσω των ίδιων των πολιτών.
Εάν κάποιος πολίτης εντοπίσει και ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για όχημα που εμποδίζει λεωφορειολωρίδες, ποδηλατοδρόμους, θέσεις ΑΜΕΑ κ.α. θα μπορεί να κερδίζει το 25% του συνολικού αντιτίμου που θα πληρωθεί ως πρόστιμο.

Με αυτό τον τρόπο σκέφτεται η πολιτεία να ευαισθητοποιήσει του κατοίκους και να θορυβήσει εκείνους που επανειλημμένα καταπατούν το νόμο και δημιουργούν χάος στην τεράστια πόλη. Από την άλλη με το μπόνους θα δελεάσει όσους κοιτούν το πρόβλημα αλλά αναρωτιούνται γιατί να ασχοληθούν. Παράλληλα θα αυξηθούν και τα πρόστιμα, ενώ δεν θα υπάρχει καμιά εξαίρεση από αυτά, ούτε για τα κρατικά οχήματα.

Αυτή όμως η πιθανή κίνηση γεννά πολλά ερωτήματα κυρίως ηθικά. Κατά πόσο ένα τέτοιο μέτρο θα διχάσει την κοινωνία; Εάν κάτι τέτοιο εφαρμοζόταν στην Ελλάδα θα κάνατε ποτέ χρήση του;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης