Του Λουκά Παπαλάμπρου

Είναι το αυτοκίνητο που όλοι οι λάτρεις των τεσσάρων τροχών θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους. Ένα θρυλικό μοντέλο, ένα καθαρόαιμο σπορ όχημα με εικονική εμφάνιση, εκπληκτική οδική συμπεριφορά, απίστευτη δύναμη και εξαιρετικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νέα γενιά της, η 911 Turbo S ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Το εμβληματικό sportscar είναι πιο ισχυρό και γρήγορο από κάθε άλλη φορά. O boxer κινητήρας των 3,8 λίτρων με τους δύο στροβιλοσυμπιεστές VTG αποδίδει 650 ίππους και 800 Nm ροπής. Συνδυάζεται με PDK κιβώτιο 8 σχέσεων, τα 0-100 έρχονται σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα για την κλειστή έκδοση και σε 2,7΄΄ για την cabrio, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 330 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μεγαλύτερα μετατρόχια, το αυξημένο πλάτος, τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (PASM), το σύστημα τετραδιεύθυνσης και το Porsche Dynamic Chassis Control κάνουν την οδήγηση απολαυστική και ασφαλής. Η 911 Porsche S «βιδώνεται» στην άσφαλτο, ελίσσεται σαν αίλουρος στις στροφές και επιταχύνει σαν «πύραυλος εδάφους».

Η σπορ εξάτμιση με τα ενεργά κλαπέτα χαρίζει ήχους που ενεργοποιούν τις αισθήσεις του οδηγού, τα φρένα με τους κεραμικούς δίσκους και τις δεκαπίστονες δαγκάνες φροντίζουν για την άμεση επιβράδυνση, ενώ τα ελαστικά διαστάσεων 255/35 εμπρός με τις ζάντες 20 ιντσών και 315/30 πίσω με τις ζάντες 21 ιντσών εξασφαλίζουν τη μέγιστη πρόσφυση.

Στυλάτο, κομψό και σπορτίφ είναι το εσωτερικό, με τους ανθρώπους της Porsche να τοποθετούν ημιμπάκετ καθίσματα, να καλύπτουν όλες τις επιφάνειες με δέρμα υψηλής ποιότητας και διακοσμητικά από αλουμίνιο και carbon.

Η νέα 911 Turbo S προσφέρεται ως Coupe και Cabriolet, με τις τιμές στη Γερμανία να ορίζονται στα €216.396 και €229.962 αντίστοιχα.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης