Το Golf είναι με διαφορά το best seller μοντέλο της γερμανικής μάρκας και ένα από τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη μονάδα του εμβληματικού αυτού οχήματος βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ πριν από 45 χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν λανσαριστεί επτά γενιές και πωληθεί περισσότερες από 35 εκατομμύρια μονάδες σε κάθε γωνιά της γης.

Μα αριθμητικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι, σε καθημερινή βάση πωλείται ένα Golf ανά 41 δευτερόλεπτα, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 780.000 αυτοκίνητα ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε πως, το πρώτο Golf ήταν διαθέσιμο τόσο ως δίθυρο όσο και ως τετράθυρο. Τροφοδοτούνταν από δύο κινητήρες βενζίνης, έναν 1,1 λίτρου και έναν 1.5 λτ., με μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων ή αυτόματο τριάρι.

Η πρώτη μονάδα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στις 29 Μαρτίου του 1974. Στις 8 Ιουλίου εκτέθηκε στις αντιπροσωπείες της εταιρείας στη Γερμανία και στις 5 Αυγούστου ξεκίνησαν επίσημα οι παραδόσεις στους πελάτες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης