Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στο σύνολο των κινεζικών εισαγόμενων προϊόντων στις ΗΠΑ, ανάγκασε τη Volvo να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές όσον αφορά στην παραγωγή του XC60.

Το μεσαίο πολυτελές SUV κατασκευάζεται στη Σουηδία και στην Κίνα. Όσα αυτοκίνητα βγαίνουν από το εργοστάσιο της Torslanda προορίζονται για τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ, όσα παράγονται στο Chengdu πηγαίνουν σε πελάτες στην τοπική αγορά και στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι επιπλέον φόροι της κυβέρνησης Τραμπ, υποχρέωσαν την εταιρεία να μεταφέρει την παραγωγή όσων XC60 προορίζονται για την αμερικανική αγορά από την Κίνα στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, δήλωσε ότι η αναθεώρηση της στρατηγικής υλοποιείται ήδη, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να πληρώνει 25% επιπλέον φορολογία.

Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς έχει απειλήσει με δασμούς και την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, πρόσφατα η Volvo εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο στη Ν. Καρολίνα. Εκεί, θα κατασκευάζεται από τον επόμενο μήνα το νέο S90 και από το 2021 το καινούργιο XC90.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης