Τον εξομοιωτή Vi-Grade, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα του είδους, που χρησιμοποιούν μόνο οι κορυφαίοι κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, απέκτησε η Volvo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σουηδική εταιρεία είναι η πρώτη premium αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που προμηθεύτηκε τον εξομοιωτή πλαισίου, προσφέροντας εικονική πρόσβαση σε διάφορα περιβάλλοντα και πίστες δοκιμών, καθώς και στις μυστικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις δοκιμών της Volvo Cars στη Σουηδία.

Η χρήση του επιτρέπει στους μηχανικούς να εργάζονται σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο εξέλιξης, χαρακτηριστικά που συνθέτουν κορυφαία οδική συμπεριφορά (driving dynamics), όπως είναι η ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, το τέλειο «ζύγισμα» και οι εκτενείς ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά, επιτρέπουν τη γρήγορη δοκιμή των διαφόρων μηχανικών επιλογών, καθώς η εμπειρική κρίση ενός πραγματικού οδηγού-δοκιμαστή συνδυάζεται με την αντικειμενική ανάλυση δεδομένων μέσω υπολογιστή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος Δυναμικής Οχημάτων, Stefan Karlsson, «η ομορφιά του νέου εξομοιωτή έγκειται στο ότι μας προσφέρει την ευκαιρία να βιώσουμε με φυσικό τρόπο τα υπολογιστικά μοντέλα και να τα εκτιμήσουμε χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως δοκιμαστές, αντί να «ατενίζουμε» γραφικά και αριθμούς σε μια αίθουσα συσκέψεων».


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης