Στο πλαίσιο του προγράμματος E.V.A. (Equal Vehicles for All) και του μηδενισμού των τροχαίων δυστυχημάτων, η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε μία νέα σειρά δράσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το όραμα «Vision 2020», κανείς άνθρωπος που βρίσκεται μέσα σε ένα Volvo δεν θα χάνει τη ζωή του ή θα τραυματίζεται σοβαρά. Με βάση αυτόν τον φιλόδοξο στόχο, η εταιρεία θα εφαρμόσει από τον επόμενο κιόλας χρόνο μία νέα σειρά πρωτοποριακών συστημάτων για την πρόληψη των ατυχημάτων που συνδέονται με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Πρόκειται για αισθητήρες και κάμερες που παρακολουθούν την οδηγική συμπεριφορά και για το «CareKey», μέσω του οποίου ο οδηγός θέτει όριο ανώτατης ταχύτητας στο αυτοκίνητο πριν το δανείσει σε άλλους. Για παράδειγμα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης και της απόσπασης της προσοχής, η Volvo θα τοποθετήσει στην καμπίνα των οχημάτων κάμερες και αισθητήρες που παρακολουθούν τις αντιδράσεις του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν κάποιος έχει επηρεαστεί από ουσίες, δεν έχει τα μάτια του στραμμένα στον δρόμο, κάνει απρόσεκτες αλλαγές λωρίδας, έχει αργούς χρόνους αντίδρασης και δεν ανταποκρίνεται στα προειδοποιητικά σήματα, τότε το αυτοκίνητο θα παρεμβαίνει αυτόματα, περιορίζοντας την ταχύτητα, στέλνοντας σήμα στην υπηρεσία βοηθείας «Volvo on Call» και σταθμεύοντας με ασφάλεια, αν είναι δυνατόν.

Παράλληλα, από το 2020 το «CareKey» θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων, επιτρέποντας στους κατόχους να θέτουν περιορισμούς στην ανώτατη ταχύτητα του αυτοκινήτου τους πριν το δανείσουν σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, σε φίλους ή σε νεότερους οδηγούς χωρίς εμπειρία.

Θυμίζουμε ότι από το επόμενο έτος όλα τα οχήματα της μάρκας θα έχουν ηλεκτρονικό κόφτη στα 180 χλμ./ώρα. Όλες αυτές οι δράσεις είναι πιθανό να αποφέρουν στους ιδιοκτήτες και οικονομικό όφελος, εκτός από την ασφάλεια. Σε αρκετές αγορές, η Volvo προσκαλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν ειδικά ασφαλιστικά προγράμματα με μειωμένα κόστη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης