Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Volvo ανακοίνωσε ότι θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που θα χρησιμοποιήσει το Unreal Engine για να προσφέρει στα επόμενα μοντέλα της, μία ολοκαίνουργια εμπειρία διαδραστικότητας ανάμεσα σε επιβάτες και συστήματος infotainment.  Η νέα αυτή τεχνολογία θα κάνει το ντεμπούτο της στο επόμενο και αμιγώς ηλεκτρικό XC90 που θα παρουσιαστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Unreal Engine, που αναπτύχθηκε από την Epic Games, θεωρείται από πολλούς ως το πιο προηγμένο εργαλείο δημιουργίας 3D γραφικών σε πραγματικό χρόνο και η Volvo θα το χρησιμοποιήσει ώστε να δημιουργήσει ρεαλιστικά κινούμενα σχέδια στο σύστημα infotainment της.

Χάρη στο Unreal Engine, η αυτοκινητοβιομηχανία υπόσχεται γραφικά υψηλότερης ποιότητας, πιο ευκρινείς αποδόσεις, πιο πλούσια χρώματα και ολοκαίνουργια τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια τα οποία θα αλλάξουν εντελώς την εμπειρία τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών σε κάθε Volvo.

«Για να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη και να συνεισφέρουμε σε μια ασφαλή και προσωπική οδήγηση, χρειαζόμαστε πλούσια, καθηλωτική και τρισδιάστατη απεικόνιση μέσα στα αυτοκίνητά μας», δήλωσε ο Henrik Green, Chief Product Officer της Volvo Cars. «Η λειτουργία Unreal Engine στα αυτοκίνητά μας το επιτρέπει και κάνει ακόμα πιο ευχάριστο να περνάτε χρόνο μέσα σε ένα Volvo».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ομάδες σχεδίασης και ανάπτυξης προϊόντων της Volvo Cars έχουν εκμεταλλευτεί αυτή την τεχνολογία για να δημιουργήσουν κάτι φρέσκο που θα συνεχίσει να εξελίσσεται με συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά που αξιοποιούν τις δυνατότητες του Unreal Engine».

Είστε έτοιμοι για 3D γραφικά που θα αλλάξουν εντελώς την έως τώρα εμπειρία της οδήγησης; 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης