Στο όρος Tianmen της Κίνας, στην επαρχία Hunan, υπάρχει μία από τις ομορφότερες και συνάμα πιο επικίνδυνες διαδρομές του κόσμου. Ονομάζεται Shan Big Gate Road και χαρακτηρίζεται ως «ο δρόμος των θαυμάτων» ή «ο δρόμος προς τον ουρανό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο μέσα στο βουνό, με τα βράχια, τα δέντρα και τις απότομες πλαγιές να κόβουν την ανάσα. Το μήκος της διαδρομής είναι 11 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει 99 στροφές-φουρκέτες, ενώ το υψόμετρο φθάνει τα 1.300 μέτρα.

Οι Αρχές ανοίγουν και κλείνουν τον δρόμο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Συνήθως, επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε λεωφορεία που μεταφέρουν τουρίστες και έχουν προορισμό την «Πύλη του Παραδείσου» με τα 999 σκαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη διαδρομή, η Volkswagen Motorsport θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ ανάβασης. Η προσπάθεια θα γίνει τον Σεπτέμβριο με το ηλεκτροκίνητο ID R των 680 ίππων και πίσω από το τιμόνι θα βρεθεί ο Romain Dumas.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ κατέχει από τον Μάρτιο του 2018 ο Ho-Ping Tung. Ο Κινέζος οδηγός κάλυψε την απόσταση με το Range Rover Sport SVR των 575 ίππων σε 9 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης