Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήκει στον γερμανικό όμιλο όσον αφορά στις παγκόσμιες πωλήσεις, με την Toyota να πέφτει στη δεύτερη θέση και τη General Motors να είναι τρίτη.

Παρά το σκάνδαλο «dieselgate», το VW Group, στο οποίο ανήκουν οι μάρκες Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Seat, Skoda, Lamborghini, Porsche, VW, επαγγελματικά VW, Scania και MAN, πούλησε σε όλο τον κόσμο 5.199.000 οχήματα, το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του ομίλου Toyota (Lexus, Daihatsu, Toyota και Hino) έφτασαν τα 4.991.741 οχήματα, με τη GM να πουλά 4.760.000 αυτοκίνητα, το ίδιο διάστημα. Βέβαια, αν και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,1%, η συνολική παραγωγή του γερμανικού κολοσσού μειώθηκε κατά 0,6% και τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 6,3 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 8,1 δις ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Toyota επηρεάστηκε σημαντικά από τη διακοπή παραγωγής των εργοστασίων λόγω των σεισμών στην Ιαπωνία και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τους προμηθευτές χάλυβα. Το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται «καυτό» στη μάχη για τη Νο1 αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, με την Toyota να θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα για πέμπτη συνεχή χρονιά και τη VW να έχει βάλει πλώρη για την πρωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης