Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε επίσημα ότι, στο πλαίσιο της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή, θα προχωρήσει στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας σε διοικητικό επίπεδο.

Οι θέσεις θα περικοπούν σε διάστημα τεσσάρων ετών στα τμήματα VW AG Passenger Cars, VW Group Components και VW Sachsen GmbH στη Γερμανία. Αφορούν αποκλειστικά διοικητικά πόστα και όχι τους εργαζομένους στα εργοστάσια και θα γίνουν μέσω πρόωρης συνταξιοδότησης και εθελουσίας εξόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσθέσει 2.000 θέσεις στους τομείς της ψηφιοποίησης και της συνδεσιμότητας, επενδύοντας μέχρι το 2023 το ποσό των 4 δις ευρώ.

Αυτήν τη στιγμή, η Volkswagen απασχολεί περίπου 185.000 εργαζομένους στη Γερμανία και συνολικά 663.000 σε όλο τον κόσμο.

Στόχος του VW Group είναι να αυξήσει το περιθώριο κέρδους κατά 6%, επενδύοντας παράλληλα στην ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πλάνο «Roadmap E», ο όμιλος σκοπεύει να λανσάρει την επόμενη δεκαετία περίπου 70 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Αυτά θα ανήκουν στις εταιρείες Audi, Bentley, Porsche, Seat, Skoda και Volkswagen, με τις παγκόσμιες πωλήσεις των EV να φθάνουν το 2028 τα 22 εκατ. αντίτυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης