Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Κάθε ρεκόρ αναμένεται να σπάσει τη φετινή χρονιά η Volkswagen όσον αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η γερμανική μάρκα συνεχίζει να επενδύει στις μελλοντικές τεχνολογίες, διπλασιάζοντας παράλληλα την παραγωγή των BEV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες χιλιάδες οι παραγγελίες για το ID.4.

To πρώτο δίμηνο του 2021, η VW σημείωσε αύξηση 51% και 174% στις πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων αντίστοιχα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι το τέλος του έτους, υπολογίζει να παραδώσει πάνω από 450.000 ηλεκτρικά οχήματα, υπερδιπλάσια των αντίστοιχων του 2020. Μόνο πέρυσι η VW επένδυσε 2,7 δισ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του φετινού στόχου της διαδραματίζει το ολοκαίνουριο ID.4. Οι πρώτες μονάδες του ηλεκτρικού SUV θα λανσαριστούν στην Ευρώπη -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- το επόμενο δίμηνο, ενώ στη Γερμανία θα ξεκινήσουν στις 26 Μαρτίου. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, είχαν ήδη ληφθεί 23.500 παραγγελίες για το μοντέλο μόνο στη Γηραιά Ήπειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τομέα της ψηφιοποίησης, έως το καλοκαίρι θα μπουν στην παραγωγή νέες συνδρομητικές υπηρεσίες κινητικότητας και προαιρετικές λειτουργίες κατά παραγγελία σε έξι γερμανικές πόλεις, παράλληλα με ευρεία διάδοση των online πωλήσεων, με πρόβλεψη τα αντίστοιχα έσοδα να ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα προσεχή χρόνια.

Στοιχείο-κλειδί στην επιτυχία του εγχειρήματος, ότι η Volkswagen θα γίνει ο μόνος μαζικός κατασκευαστής που θα παρέχει ενημερώσεις λογισμικού over-the-air για τα ID.3 και ID.4 κάθε 12 εβδομάδες, ενώ την ίδια στιγμή οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι θα παραμείνουν αναπόσπαστο μέρος της διαδικτυακής διαδικασίας πωλήσεων και ο πιο σημαντικός σύνδεσμος προς τους πελάτες.

Οι τιμές του νέου VW ID.4 στην Ελλάδα

Οδεύει για την κορυφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το VW Group

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης