Μπορεί να ειδικεύεται στα ελαστικά, ωστόσο, η Yokohama ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό υλικό που μειώνει σημαντικά το βάρος των σωληνώσεων στα κλιματιστικά των αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος εξαιρετικά ελαφρύς σωλήνας είναι κατασκευασμένος από ένα κράμα πολυμερούς με καουτσούκ –ρητίνη,  που αναπτύχθηκε με εφαρμογή των ιδιόκτητων τεχνολογιών της Yokohama Rubber.

Αυτό το νέο κράμα συνδυάζει την ελαστικότητα και τη θερμική αντίσταση του καουτσούκ με τις υψηλές ιδιότητες φραγμού αερίου της ρητίνης, μειώνοντας το βάρος των σωλήνων κατά 50%. Επιπλέον, οι εύκαμπτοι σωλήνες που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας αυτό το κράμα δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε διαδικασία βουλκανισμού, γεγονός που απαιτεί μεγάλη ποσότητα θερμότητας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την προώθηση της μετάβασης σε οχήματα απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, η μείωση του βάρους είναι πολύ σημαντική. Κατά συνέπεια, η ανάγκη για ελαφρύτερα ανταλλακτικά αυτοκινήτων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από πριν.

Το νέο προϊόν της Yokohama αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2024. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η εταιρεία, τροφοδοτεί με εύκαμπτους σωλήνες κλιματιστικών αυτοκινήτων κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική και σε άλλες χώρες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης