Ο Horacio Pagani, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας κατασκευής hypercar, έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως δεν διστάζει να δημιουργήσει αποκλειστικές εκδόσεις για τους ξεχωριστούς και πάμπλουτους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, η Pagani Automobili προχώρησε στην κατασκευή μιας ειδικής έκδοσης της Zonda, παρότι η παραγωγή του μοντέλου έχει σταματήσει από το 2011. Το one-off αυτοκίνητο φέρει την κωδική ονομασία MD, δηλαδή τα αρχικά του ονόματος του άγνωστου ιδιοκτήτη. Το carbon αμάξωμα είναι βαμμένο σε ένα αστραφτερό μπλε χρώμα, στο καπό έχουν τοποθετηθεί δύο ευμεγέθεις αεραγωγοί, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο διαχύτης πίσω.

Το ίδιο μπλε χρώμα έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιες επενδύσεις και επιφάνειες στο εσωτερικό. Η Zonda MD τροφοδοτείται από τον γνωστό ατμοσφαιρικό V12 7,3 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 760 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην τιμή, αυτή ανακοινώθηκε μόνο στον ευκατάστατο πελάτη. Κάτι μας λέει όμως ότι αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης