Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κατά τη διάρκεια του φετινού 24 Hours of Le Mans (8-12 Ιουνίου), η Jaguar θα παρουσιάσει το XJR-9 που κέρδισε το 1988 στο Le Mans, το οποίο θα συνοδεύεται από έναν άλλον πολύ ιδιαίτερο καλεσμένο. Δίπλα στο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα βρίσκεται η νέα F-Pace SVR Edition 1988, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να τιμήσει τον θρίαμβο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην πιο απαιτητική διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού πριν από 34 χρόνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SUV επιδόσεων είναι εμπνευσμένο από την αγωνιστική επιτυχία της μάρκας και θα παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό, για την ακρίβεια 394, όσοι και οι γύροι κατά τη διάρκεια εκείνου του αγώνα.

Όλα θα είναι βαμμένα στο εντυπωσιακό χρώμα Midnight Amethyst Gloss που βλέπετε στις φωτογραφίες, ενώ συνδυάζονται με 22άρες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου. Εννοείται πως δεν λείπουν και τα λογότυπα Edition 1988 σε διάφορα σημεία για να υπενθυμίζουν πως δεν πρόκειται για μια τυπική Jaguar.

Η επετειακή αύρα περνάει και στην καμπίνα, όπου υπάρχει επένδυση από ebony δέρμα με στοχευμένες πινελιές σε τιμόνι paddles και καθίσματα, ενώ δεν λείπουν και τα ανάλογα εμβλήματα σε ιδιαίτεροo χρώμα Satin Black.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν μηχανικές αλλαγές και η ισχύς συνεχίζει να παρέχεται από τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V8 5,0 λίτρων της εταιρείας, αποδίδοντας 550 ίππους και 700 Nm ροπής, πάντα σε συνεργασία με αυτόματο κιβώτιο. Το σύνολο, παρά το βάρος του, πετυχαίνει το εντυπωσιακό 0-100 σε 3,8 δευτ. και έχει τελική 286 χλμ./ώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης