Τον Απρίλιο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα η BMW X1 με τον κινητήρα των 1.600 κ.εκ. Και αυτό διότι στην εποχή των φόρων και των έκτατων εισφορών φαίνεται πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν λύσεις ακόμα και για χώρες όπως είναι η Ελλάδα και με τις πωλήσεις να βρίσκονται στον.. πάτο. Έτσι λοιπόν, το γνωστό crossover μοντέλο της γερμανικής φίρμας ετοιμάζεται να κάνει δυναμική εμφάνιση με έναν μηχανικό σύνολο που δεν θα δίνει το στίγμα του… εγκληματία στον ιδιοκτήτη, όπως δυστυχώς συμβαίνει στην Ελλάδα του 2013 με όσους έχουν στην κατοχή τους οχήματα με κινητήρες άνω των 1.928 κ.εκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χ1 είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου

Σύμφωνα μάλιστα με την ελληνική εταιρεία, η έκδοση με τον κινητήρα 1.6 θα πωλείται μόνο στην Ελλάδα (όσον αφορά την αγορά της Ευρώπης), γεγονός που αποτυπώνει και το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την Πολιτεία για συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Ο κινητήρας της X1 1.6i θα αποδίδει 143 ίππους και θα είναι ελαφρώς πιο εξελιγμένος από τον 1.6 με τους 136 ίππους που έχει τοποθετηθεί πρόσφατα στην 316 και έχει κερδίσει καλές κριτικές. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο είναι TwinPower Turbo και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Από εκεί και πέρα η μέση κατανάλωση υπολογίζεται κοντά στα 7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας TwinPower Turbo χωρητικότητας 1.6 λτ. αποδίδει 143 ίππους

Όσον αφορά την τιμή της αυτή θα ξεκινά από τα 27.500 ευρώ ενώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι εφοδιασμένο με πολύ πλούσιο εξοπλισμό από την αρχική έκδοση και στάνταρτ το 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Μάλιστα, για να γίνει η εν λόγω BMW Χ1 πιο προσιτή στο αγοραστικό κοινό, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία ετοιμάζει και ένα ευέλικτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει προκαταβολή και μηνιαία δόση της τάξης των 290 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένοντα πολύ σύντομα από την εταιρεία, τουλάχιστον όσον αφορά την ελληνική αγορά.

Αυτή την εικόνα απολαμβάνουν οι επιβάτες της BMW X1

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης