Εννέα χρόνια απομένουν έως ότου η γκάμα της Ford εξηλεκτριστεί πλήρως. Η «μπλε οβάλ» φίρμα ανακοίνωσε ότι όλα τα επιβατικά αυτοκίνητά της στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά το 2030.

Καταργούνται και οι κινητήρες βενζίνης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ford Europe, Stuart Rowley, η εταιρεία προχωρά με γοργά βήματα προς ένα ηλεκτρικό μέλλον με καινούρια οχήματα τα οποία μεταξύ άλλων θα προσφέρουν μια παγκόσμιας κλάσης εμπειρία διασύνδεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό, θα επενδύσει 22 δισεκατομμύρια δολάρια στην ηλεκτροκίνηση έως το 2025. Την επόμενη πενταετία, κάθε νέο αυτοκίνητο της μάρκας θα διαθέτει από μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη ή plug-in hybrid έκδοση. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας δεν υπάρχουν συμβατικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης, παρά μόνο ηλεκτρικά μοτέρ.

Με απλά λόγια, τόσο οι diesel κινητήρες όσο και οι βενζίνης οδεύουν προς κατάργηση. Σε μία δεκαετία, η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει αλλάξει πλήρως, προσφέροντας στους οδηγούς τετράτροχα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το πρώτο EV μοντέλο της Ford Europe θα είναι έτοιμο το 2023 και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι η Mustang Mach-E, που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στις ΗΠΑ, διατίθεται ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές. Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει την άνοιξη.

To 2021 έρχεται η ηλεκτρική Mustang με αυτονομία 610 χλμ.

Πέντε χρόνια δωρεάν φόρτιση για τους κατόχους της Ford Mustang Mach-E

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης