Το πρώτο επιχειρηματικό πλάνο της γερμανικής φίρμας υπό την ηγεσία του ομίλου PSA ανακοίνωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Opel Automobile, Michael Lohscheller.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο ονομάζεται PACE και βασικός στόχος είναι η επιστροφή στην κερδοφορία μέχρι το 2020. Για να το πετύχει αυτό, η Opel θα επιστρέψει στις βασικές οικονομικές αρχές, βελτιώνοντας τη βιώσιμη ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Όλες οι πρωτοβουλίες του PACE θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας θετικής, λειτουργικής ταμειακής ροής και ενός λειτουργικού περιθωρίου κέρδους στον τομέα αυτοκινήτων 2% σε πρώτη φάση και 6% μέχρι το 2026.

Οι συνδυασμένες δυνάμεις θα αποφέρουν ετήσιες συνέργειες σε επίπεδο Groupe PSA ύψους 1,1 δις ευρώ μέχρι το 2020 και 1,7 δις την επόμενη εξαετία. Παράλληλα, οι ενέργειες θα συμβάλλουν σε ένα χαμηλότερο breakeven point για την Opel/Vauxhall των 800.000 οχημάτων, δημιουργώντας ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο ανεξάρτητα από τις όποιες αντιξοότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας πλήρη πρόσβαση σε τεχνολογίες του Groupe PSA, η Opel στοχεύει στο Νο1 σε ό,τι αφορά στις εκπομπές ρύπων. Μέχρι το 2024, όλα τα μοντέλα θα γίνουν ηλεκτρικά – προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης ή  plug-in υβριδικές εκδόσεις, μαζί με αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας λοιπόν, θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκίνητες σειρές μοντέλων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του Grandland X PHEV και του Corsa.

Επίσης, θα μειώσει τα κόστη κατά 700 ευρώ ανά αυτοκίνητο, θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των εργοστασίων παραγωγής και θα κάνει χρήση των πλατφορμών του Groupe PSA. Συνολικά, ο αριθμός πλατφορμών που χρησιμοποιεί η Opel για τα επιβατικά οχήματα θα μειωθεί από εννέα σε δύο και οι  οικογένειες κινητήρων από 10 σε τέσσερις.

Υπολογίζοντας όλους τους τύπους αμαξωμάτων, η Opel θα λανσάρει εννέα νέα μοντέλα μέχρι το 2020, τα οποία βασίζονται σε κοινές αρχιτεκτονικές με την PSA. Τέλος, θα κάνει άνοιγμα σε περισσότερες από  20 νέες αγορές εξαγωγών έως το 2022.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης