Στο πλαίσιο της μετάβασης στη νέα εποχή και τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά της XJ θα είναι διαθέσιμη στην αγορά ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του βρετανικού ομίλου, Ralf Speth, δήλωσε ότι το πολυτελές μοντέλο θα σχεδιαστεί, θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Castle Bromwich, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόσληψη επιπλέον υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλεκτρική XJ θα διακρίνεται για τη βρετανική κομψότητα, το αριστοκρατικό στυλ, τα υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης, καθώς και για την απόδοση. Την εξέλιξή του έχει αναλάβει η ίδια ομάδα που δημιούργησε το I-Pace.

Το γεγονός ότι η κατασκευή του οχήματος και των μπαταριών θα γίνεται στη Βρετανία, θα μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής αλλά και το ρίσκο των καθυστερήσεων, όπως υποστήριξε ο CEO της Jaguar Land Rover.

Περισσότερα στοιχεία για το αυτοκίνητο, τις προδιαγραφές του ηλεκτρικού συνόλου και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά, θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης