Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, έναν «πύραυλο» εδάφους με εξωπραγματικές επιδόσεις και τέλεια αεροδυναμική, είναι έτοιμη να παρουσιάσει η Automobili Pininfarina.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά teaser φωτογραφιών και ένα video από το μοντέλο το οποίο ονομάζει PF-Zero (PF0). Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ηλεκτρικό hypercar τροφοδοτείται από το κινητήριο σύστημα της Rimac. Φέρει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης άνω των 1.900 ίππων και μέγιστης ροπής 2.340 Nm.

Τα 0-100 θα επιτυγχάνονται σε 1,9 δευτερόλεπτο και τα 0-300 σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα. Όσο για την αυτονομία, υπολογίζεται στα 500 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί συνθετικά υλικά, περιορίζοντας το βάρος στα 2.000 κιλά. Στο εσωτερικό, οι επιφάνειες είναι επενδυμένες από alcantara και carbon, στο ταμπλό υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες, ενώ μπροστά από το τιμόνι τοποθετήθηκε ψηφιακός πίνακας.

Το Pininfarina PF0 θα κατασκευαστεί στο Cambiano της Ιταλίας, με την παραγωγή του να ξεκινά το 2020. Μόλις 150 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν. Όσο για το κόστος αγοράς, υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ (χωρίς τους φόρους). Μάλιστα, στο πρόγραμμα ανάπτυξης θα συμμετάσχει και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Nick Heidfeld.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης