Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Είναι απίστευτα δύσκολο και σπάνιο να συνδυάσεις σε ένα αυτοκίνητο ομορφιά, πολυτέλεια, ισχύ και μοναδικότητα. Οι Ιταλοί όμως φαίνεται πως έχουν βρει τη μαγική συνταγή, για αυτό και τα καλύτερα supercars τους κοστίζουν μια περιουσία. Μπορεί για εμάς τους κοινούς θνητούς τα ψηφία αυτά να είναι απαγορευτικά, όμως υπάρχουν χιλιάδες εκατομμυριούχου που σπεύδουν να τα κάνουν δικά τους πριν ακόμα παρουσιαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας παρουσιάζουμε τα πέντε ακριβότερα μοντέλα με ιταλική υπογραφή.

Pagani Zonda Cinque – 1,8 εκατ. ευρώ: Το Zonda ήταν το πρώτο μοντέλο της εταιρείας και κατάφερε αμέσως να τη φέρει στο παγκόσμιο προσκήνιο. Η Pagani κατασκεύασε πολλές εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου, με την Cinque να είναι ίσως η καλύτερη με κινητήρα V12 απόδοσης 678 ίππων και να περνάει μόλις 6 φορές τη γραμμή παραγωγής. Φυσικά sold out.

Lamborghini Sian FKP-37 – 2,4 εκατ. ευρώ: Η Sian είναι μια από τις τελευταίες ειδικές εκδόσεις Lamborghini, αλλά ήδη θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό οφείλεται στο ότι εξοπλίζεται με ένα από τα πιο προηγμένα υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης που υπάρχουν. Ένας V12 6.5 λτ. συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστική ισχύ 808 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Pininfarina Battista – 2,7 εκατ. ευρώ: Ο οίκος Pininfarina δημιούργησε το 2020 το Battista, ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar το οποίο βασίζεται στο Rimac Nevera. Έρχεται με μια μπαταρία 120 kWh που τροφοδοτεί τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, που παράγουν συνολικά 1.877 ίππους. Σημειώστε ένα 0-100 σε 2 δευτ. και τελική στα 402 χλμ./ώρα.

Lamborghini Veneno: 3,7 εκατ. ευρώ: Η Veneno είναι μια ειδική έκδοση της Aventador που κατασκεύασε η Lamborghini το 2013 για να γιορτάσει τον μισό αιώνα λειτουργίας της. Αν και βασισμένη στην Aventador, διαθέτει μοναδική εξωτερική σχεδίαση εμπνευσμένη από σπορ πρωτότυπα και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το κινητήριο σύνολο είναι ένας V12 6,5 λτ. που αποδίδει 740 ίππους.

Pagani Huayra Tricolore: 6,3 εκατ. ευρώ: Η επετειακή έκδοση Tricolore είναι με διαφορά η καλύτερη έκδοση της Huayra. Παρουσιάστηκε το 2020 και αναπτύχθηκε για να γιορτάσει την 60ή επέτειο του Frecce Tricolori, ενώ τροφοδοτείτο από έναν V12 twin-turbo 6,0 λίτρων που αποδίδει 840 ίππους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης